Calypson tuloksia

 

Koekertomuksia:

Utsjoki 31.3.2000 (Harri Lehtonen)

Calypso on kaunistyylinen uros, jolta kuitenkin puuttuu kokemusta hangelta juoksemisesta. Kantavalla pohjalla koira esittää hyvää, tuulta hyödyntävää nuorten luokan hakua. Hangen pettäessä pettää myös Calypson usko lintujen löytymiseen. Viidennessä erässään törmää vastatuuli-oloissa riekkoon ja meneen aivan silmittömästi perään osoittaen näin kykynsä liikkua vauhdikkaasti myös upottavassa hangessa. Ei palkintoa.

 

Näyttelyarvosteluja:

Jyväskylä 12.6.1999 Erikoisnäyttely PEN 1 KP VSP-pentu (Erik Petersen, Tanska)

Kaunisrakenteinen nuori pentu. Runko hyvin kehittynyt. Kaunis tyypillinen pää, takaa hieman luisu.Hyvä ylälinja. Hyvä, voimakas runko ja luusto. Oikeat kulmaukset. Liikkuu erittäin kauniisti. Kaunis väri ja hieno turkki. Tarvitsee hieman koskettuluharjoitusta.

 

Turku 23.1.2000 JUN 3 (tuomari Marjorie Jarosz Iso-Britannia)

Typical working dog. Needs more body.

 

Tampere 17.6.2000 Erikoisnäyttely NUO 1 NUK 2 (Thorkild Reintoft, Tanska)

Ei liian iso, mutta elegantti. Hyvä pää, jossa hyvä profiili. Oikea purenta. Hyvä ilme.Hyvä kaula ja selkä. Suorahko lantio.Hyvä rintakehä.Hyvät etukulmaukset, takana heikohkot. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki ja väri.

 

Pori 13.1.2001 AVO 2 (tuomari Jorma Silta)

Pienehkö, vielä kesken kehityksen oleva nuori uros, jonka urosleima ei ole vielä vakiintunut. Sillä on hyvä pää, kaula ja selkä. Hieman luisu lantio. Rintakehä vielä hieman kehittymätön. Luustoltaan voisi olla voimakkaampi. Hyvä karva ja luonne. Hyvät liikkeet.

 

Riihimäki 16.6.2001 Erikoisnäyttely AVO 2(Per Porsild, Tanska)

Hyvä koko. Hyvä purenta, täydet hampaat, moitteeton luonne. Erittäin hyvä tyyppi, sukupuolileima hieman puutteellinen. Pää hieman feminiininen, muuten suhteiltaan hyvä. Lyhyehkä kaula ja olkavarsi. Erittäin hyvä ylä- ja alalinja. Hyvä rintakehä.  Hyvin kulmautuneet eturaajat, takana kulmaukset voisivat olla paremmat. Varsin tumma väri. Hyvät käpälät, turkin laatu hyvä. Koirasta puuttuu maskuliinisuutta. Liikkuu kahta raidetta, mutta varsin energisesti.

 

Lapua 11.6.2005 Erikosnäyttely AVO H (Per H. Nymark, Norja)

Hyvän tyyppinen, hieman keskikokoa pienempi uros. Pää sopivan pituinen, hieman suippo kuono. Hyvin kehittynyt rinta. Jyrkkä risti erityisesti liikeessä. Eteen työntynyt olkapää, muuten hyvin kulmautunut. Hyvä väri ja turkki. Ahtaat sipsuttelevat liikkeet ja hyvä temperamentti.

 

Lapua 16.6.2007 Erikoisnäyttely VET EH, VEK 1 (Randi Schulze, Norja)

8-vuotias hieman keskikokoa pienempi veteraani. Hyvä ylä- ja alalinja. Päässä hyvät linjat. Tummat silmät. Oikea purenta. Suora edestä. Hyväksyttävät kulmaukset takana. Liikkuu hyvin, hieman ahtaasti takaa. Hyvä luonne.