Kokeet

26.10.2014 Ladyt lakialla Vimpeli

Poju on hyvätyylinen ja vauhdikas englanninsetteriuros. Haku on laajaa, tuultakäyttävää ja systemaattista. Pojun toimesta tulee isot alueet haettua.Yhteistyö ohjaajan kanssa on hyvä. Poju jatkaa iltapäivälle.
20.9.2015 Lapua Derby DER5

Poju hakee erinomaisella vauhdilla ja tyylillä. Haku on laajaa, suoraviivaista ja tuulta käyttävää, mutta hieman avointa. Kolmannessa erässä Pojulla on ilmoitettu seisonta, jonka se itse purkaa. Neljännessä erässä Poju ottaa kiinteän seisonnan. Seisontaa lähestyttäessä fasaani karkoittuu koiran pysyessä paikallaan. Hyvän haun ja linnunoton perusteella Poju jatkaa finaaliin.

Poju esittää erittäin hyvällä tyylillä suoraviivaista, mutta hieman avointa hakua. Se jatkaa samaa hakua toisessa erässä, mutta väsyy hieman erän lopussa.
17.9.2014 KAKE Ilmajoki AVO3

Poju hakee vauhdikasta ja laajaa peltohakua. Hakukuvio on oikeanlainen ja suoraviivainen. Poju tottelee ohjausta hyvin ja jakee kokeneen koiran elkein. Ensimmäisessä erässä sillä on tiukka seisonta, jonka se kuitenkin itse purkaa. Sama toistuu kolmannessa erässä, mutta ohjaaja ehtii seisonnan myös ilmoittaa. Iltapäivän kuumuudessa Poju otta tyylikkään yläpäisen seisonnan pakettipellossa. Ohjaaja ilmoittaa seisonnan saaden toimintaluvan ja kun hän lähestyy koiraa, etumaastosta karkoittuu fasaani. Samaan aikaan Poju tarkentaa uudelleen eri linnulle, tekee hyvän lyhyen noston ja on rauhallinen ammuttaessa. Poju lähtee noutoon käskystä, mutta jää linnun viereen makaamaan eikä nouda.

Kuva: Pasi Lähdekorpi

20.9.2013 Lapua Kultamalja-finaali KUL3 (koekertomus tulossa)

Näyttelyt

13.6.2015 Lapua Erikoisnäyttely Marianne Weichnfeld ERI AVK3

3-vuotias uros. Hyvä pää. Hyvät silmät ja korvat. Vahva niska. Hyvä ylälinja. Hieman jyrkkä lantio (croup)? Hyvä rinta. Hyvät kulmaukset. Hyvät liikkeet. Ok turkki. Hyvä luonne.


18.4.2015 Kihniö Raimo Louhio ERI AVK1

Lähes 3 v. uros, joka on erittäin hyvää tyyppiä. Koira on mittasuhteiltaan n. neliö ja kauttaaltaan vähän kapea. Kaunis rodunomainen pää, jossa hieman häiritsee voimakas otsaluu. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Hieman vaatimaton rintakehä, oikeat kulmaukset. Hyvät raajat, liikkuu hyvin. Hyvä turkki. 64 cm


Kuva: Matti Puranen

17.8.2014 Pori RN Marjatta Pylvänäinen-Suorsa AVO EH

Korkearaajainen, hyväluustoinen uros. Hyvä pään pituus. Voimakkaat ohimoluut. Hyvä kuonon muoto. Hyvä kaula ja selkä. Laskeva lantio ja lanne.  Kovin kevyt ja matala runko. Ala-asentoinen hyvin kannettu häntä. Hyvin kulmautunut. Löysät kyynärpäät. Hyvä sivuaskel edestä, liikkuu löysästi. Hyvä karvanlaatu.


2.2.2014 Parkano Pekka Teini EH

Keskikokoinen nuori uros, jolla vielä hieman niukka sukupuolileima. Kovin lyhyet mittasuhteet ja jyrkkä lantio. Päässä hieman takaluisu kallo. Hyvät korvat ja hyvä kuono-osa. Vielä hieman niukka eturinta ja pysty olkavarsi. Hyvä turkin laatu. Oikea askelpituus.


8.3.2013 Vesilahti Eeva Anttinen EH JUN1

Kookas, urosmainen. Vaikuttaa lyhyeltä ja on korkearaajainen eli runko on matala. Oikealinjainen ja -ilmeinen uroksen pää. Kauniit silmät. Korvat oikein. Aavistuksen avoin alahuuli. Hyvä kaula. Hieman etuasentoiset lavat. Köyristää hieman selkää. Viimeisten kylkiluiden tulisi olla pidemmät. Riittavät kulmaukset. Lantion tulisi olla pidempi. Runko on oikeanmuotoinen, mutta vielä kapea. Normaalit liikkeet. Oikeanlaatuinen, hieman laineikas karvapeite. Esiintyy hyvin

Poju Vesilahdella

20.7.2013 Jurva Joanna Pronin JUN H

Neliömaisen vaikutelman antava. Ilmava. Päässä oikeat suhteet. Ilmettä häiritsee korkeat otsan luut. Riittävä kaula. Kaartuva ylälinja. Rungon tulee täyttyä. Niukat kulmaukset. Jyrkkä lantio. Luusto saisi olla vahvempi. Sidotut liikkeet. Kapea takaa. Hyvä karva ja väri. Miellyttävä käytös. 65 cm.

Kuva Taija Linna

8.6.2013 Lapua erikoisnäyttely Raimo Louhio JUN EH JUK1

13 kk uros, joka on erittäin hyvää tyyppiä. Oikeat mittasuhteet omaava uros, jolla hieman korkea otsa. Muuten hyvä uroksen pää. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Vielä melko kapea rintakehä. Oikeat kulmaukset. Hyvät sivuliikkeet. Takaliikkeissä aavistus ahtautta. 62 cm

Kuva Tapani Korhonen

.19.5.2013 Närpiö RN Raija Tammelin, JUN H

Maskuliininen vielä ilmava kokonaisuus. Oikean tyyppinen pää. Kaunis ilme. Hyvä kaula ja selkä. Pysty lantio lyhentää rungon mittasuhteita. Rintakehän tulee kaareutua iän myötä, nyt vielä kapea. Hyvä luusto. Hyvät takakulmaukset. Vaivattomat pitkät sivuliikkeet. Hyvä karva, reipas käytös.

englanninsetteri%20%285%29-normal.jpg

30.9.2012 Tampere pentunäyttely, Maret Kärdi

5 kk sopivasti kehittynyt rodunomaista temperamenttia edustava, mutta jaloutta kaipaava urospentu, joka esiintyy turhan lyhyeksi kasattuna ja takaraajoja rungon alla pitäen. Taaksepäin kohoava lanneosa, jyrkästi laskeva lantio. Riittävä raajaluusto, hyvät käpälät. Vielä puolivalmis pää, tummat silmät, hyvä pigmentti. Oikeanlaatuinen karvapeite. Tulisi liikkua ja esiintyä rennommin. Tänään havaittavissa vain yksi kives.